Voor Jou & In de Zorg

Voor iedereen die vanuit meer verbinding met zichzelf en anderen wil leren communiceren!

Ontdekken van wat in mij leeft.

Hoe kan ik mijzelf  helder uiten met meer rust en zelfvertrouwen? Mijn eigen gevoelens meer ruimte geven? Leren wat het effect is van wat ik doe en zeg? Mijn creativiteit meer de ruimte geven? Kortom werken aan ‘Mentale Hygiëne’?

 

Met behulp van verbindend communiceren en creatief kunstzinnig werken kan je ontdekken wat je wilt en bewust worden van wat je doet.

Zorg met oog voor jezelf & anderen.

Hoe kan ik mijn eigen reacties en die van mijn cliënt beter leren begrijpen en hanteren? Wat is dat nu eigenlijk ondersteunen van eigen regie, zelfmanagement, zorgen met compassie, versterken van zelfredzaamheid en autonomie?

 

Jezelf goed (leren) kennen en in beeld hebben wat jij wilt en nodig hebt is essentieel om vitaal en met passie je werk te kunnen (blijven) doen.

Het is voor iedereen soms een kunst om te leven en handelen vanuit eigen kracht. Of je nu zorgprofessional bent, cliënt of familie. Hoe kan je er zijn voor anderen zonder jezelf uit het oog te verliezen?

Bewust zijn van wat jij nodig hebt om jezelf te kunnen zijn, jezelf (leren) uiten in woord én beeld draagt bij aan ruimte voor jezelf en anderen.

“In vrede leven met jezelf, ondanks de tegenslagen, wrijvingen en frustraties van alledag, is een kwestie van mentale hygiëne, net als tandenpoetsen een kwestie is van fysieke hygiëne”  (Thomas D’Ansembourg & David van Reybrouck, 2017).