Contact

Heb je een vraag? Lijkt het je leuk om aan een workshop of training mee te doen? Op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact op.

Contactgegevens

Dr. Susan Jedeloo

Trainer Verbindend Communiceren*

Hogeschooldocent Verpleegkunde

Inspireren en groeien met ondersteuning van verbindende communicatie en kunstzinnig creatief werken. Voor jou én in de Zorg.

Susan@uitjezelfinwoordenbeeld.nl

 

*volgens het gedachtengoed van Marshall Rosenberg, Nonviolent Communication, www.cnvc.org

Contactformulier

Adres

Atelier Aililio – Uit jezelf in Woord én Beeld

Postadres : Maltakade 31, 3446 BC Woerden

KvK: 623 91 623

#woordenzijnnietdewaarheid... Geraakt door het citaat uit Walsch (2011) in het verslag van een van de studenten voor het vak 'Gespreksvoering en pedagogisch leerklimaat' op basis van verbindend communiceren.

"Wanneer, gevoelens, gedachten en ervaringen allen falen gebruik ik woorden. Woorden zijn echt het minst effectieve middel om dingen over te dragen. Zij staan het meest open voor misinterpretatie en worden het vaakst verkeerd begrepen. En waadoor komt dat? Dat komt door wat woorden zijn. Woorden geven slechts uiting aan iets, het zijn geluiden die staan voor gevoelens, gedachten, ervaringen. Het zijn symbolen, tekens. Ze zijn niet de waarheid, het werkelijke ding. Woorden kunnen je helpen iets te begrijpen. Ervaringen staan je toe iets te weten. Maar er zijn sommige dingen die je niet kunt ervaren. Daarom heb ik je een ander gereedschap voor kennis gegeven, emoties en gedachten." (Uit N.E. Walsch 2011, een ongewoon gesprek met God).
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Uit jezelf in woord én beeld

Verbindend Communiceren en bijdragen aan sociale verandering. Stapje voor stapje...

Voor mij is VC of geweldloze communicatie een basis en linking pinn om te kunnen uitwisselen over thema's die belangrijk voor mij zijn. Thema's waar ik hetzelfde of wellicht anders over denk, op een andere manier invulling aan geef of wil geven dan anderen. VC helpt mij op momenten waarin ik me kwetsbaar voel om mijn eigenheid te tonen omdat ik gelijkwaardigheid en vertouwen belangrijk vind en onzeker ben of ik dat ga ervaren als ik mijn acties uitvoer. Het draagt bij aan mijn vertouwen om te benoemen waar ik echt behoefte aan heb en mijn voorkeur uit te spreken voor bepaalde strategieën om dit te bereiken. En hierbij open te blijven staan voor andere ideeen en mogelijkheden. Voor mij verdiept dit mijn samenwerking met anderen, scherpt mijn oog als het gaat over diversiteit en inclusie, conflicthantering, coaching, leiderschap tonen...het leven van alle dag.

En ik verwonder mij over hoe mijn grote droom van 5 jaar geleden om VC of geweldloze communicatie in te bedden in de Hogeschool Rotterdam op organische wijze weer een stapje dichterbij komt. Een gedachtewisseling met de HBOV-curriculumraad leidde bij hen tot de vraag of ik ze een dag wil trainen in VC zodat ze mede vanuit ervaring verder kunnen praten over mogelijkheden om VC verder te integreren in het onderwijs.. wouw
... See MoreSee Less

View on Facebook